Altınözülü öğrenciler staj için Çekya ve Romanya’ya gitti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Sultan Abdülhamit Han Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakım bölümü öğrencileri Yaşlı Bakımında Avrupa stajı adlı Erasmus + projesi Çekya ve Romanya’ya gitti. Çekya’nın Prag kentine 11 öğrenci, Romanya’nın Bükreş ve İlfov kentlerine ise 13 öğrenci ile toplamda 21 gün sürecek bir staj çalışmasına katılmak üzere yola çıkan öğrencilerin bir hayli neşeli oldukları görüldü.
Öğrencilerin yurt dışı staj programıyla ilgili gazetemize bilgi veren Altınözü Sultan Abdülhamit Han Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Döner, öğrencilerin bir yandan rehber hemşireler eşliğinde mesleki becerilerini geliştirip yeni şeyler öğrendiklerini bir yandan da dil becerilerini geliştirdiklerini ifade etti.
PROJE 21 GÜN SÜRECEK
Müdür Döner, gazetemize yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz koordinatör öğretmenleri eşliğinde 4 ayrı kurumda gruplar halinde yaşlı bakım ile ilgili çalışmalar yapıyor, uygulama derslerinde öğrendiklerini pekiştiriyorlar. Rehber hemşireleri eşliğinde hem mesleki becerilerini geliştirip yeni şeyler öğreniyorlar hem de sosyal gelişimlerini destekliyorlar. Ulusal Ajans ve Birleşmiş Milletler tarafından hibe ile desteklenen proje 21 gün sürecek. Bu süre zarfında öğrenciler stajdan arta kalan zamanlarında şehri gezip görüyorlar ve dil becerilerini geliştiriyorlar” ifadelerini kullandı. Haber: Sabahattin Atasoy

Altınözülü öğrenciler staj için Çekya ve Romanya’ya gitti

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu