Altınözü HEM, Azor Adalarında!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Halk Eğitimi Merkezi ortaklığında yürütülen “Development in Diversity” adlı Ka 210 Erasmus + projesinin ikinci hareketliliği, geçtiğimiz günlerde Portekiz’e bağlı olan Azor adalarındanTerciera adasında gerçekleştirildi.

Gerçekleşen hareketliliğe Altınözü Halk Eğitimi Merkezi’ni temsilen, proje koordinatörü Rezan Ezer ve beden eğitimi öğretmeni Alev Kondakçı katıldı. 5 gün süren hareketlilik süresince çeşitli atölye çalışmaları, seminerler, doğal ve kültürel geziler gerçekleştirildi.

EZER: BU TİP PROJELERİN ÖNEMİNİ VE DEĞERİNİ BİR KEZ DAHA ANLADIK

Projesinin ikinci hareketliliği’nin de oldukça verimli geçtiğini belirten Altınözü Halk Eğitimi Merkezi proje koordinatörü Rezzan Ezer, “Litvanya, İtalya, Polonya, Türkiye ve Portekiz ortaklığında yürütülen “Development in Diversity” adlı Erasmus + Ka 210 projesinin, Atlas Okyanusu’nun ortasındaki Portekiz’e bağlı Azor adalarından Terciera ‘da gerçekleştirilen ikinci hareketliliği bizim için son derece verimli ve faydalı geçti. Adeta projenin adının hakkını veren ve bize çeşitlilik içinde kişisel gelişim şansı sunan bu hareketlilik ile gerek Terciera’ nın yerel halkı ile, gerekse proje ortakları ile üst düzeyde kültürel bir etkileşim yaşadık. 5 gün süren yoğun hareketlilik süresince ev sahibi sivil toplum kuruluşunun yaptığı çalışmaları yerinde izleme, atölye çalışmalarına bizzat katılma, adada yürütülen teknolojik ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi edinerek uygulama örneklerini yerinde gözlemleme, adanın tarihi ve turistik yerlerini gezip görme, yerel mutfağa ait farklı lezzetleri tatma ve adanın geleneksel bir festivaline katılarak son derece keyifli anlar yaşama fırsatı bulduk. Doğal ve tarihi zenginlikleri ile bizi adeta büyüleyen adada yaşadığımız bu eşsiz deneyim ile bu tip projelerin önemini ve değerini bir kez daha anladık. Altınözü Halk Eğitimi Merkezi proje koordinatörü olarak, personelimizin mesleki ve kişisel gelişimine son derece pozitif katkı sağlayan bu tip projeler üzerinde yaptığım çalışmalar devam ediyor. Mevcut projemizin bir sonraki hareketliliğinde ise biz ev sahibi olacağız. Ortaklarımızı en iyi şekilde ağırlayarak yine verimli bir hareketlilik geçirmeyi planlıyoruz” dedi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Doğruca, “Öğretmenlerimize kurumumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu