Altınözü Başkomutan’a selam durdu!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Altınözü ilçesinde kutlama programı gerçekleştirildi. İlk olarak Altınözü Tacettin Sürmeli Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Garnizon Komutanlığı ve Altınözü Belediyesi’nin çelenkleri Ata’nın huzuruna sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Altınözü Garnizon Komutanlığı adına Sağlık Asteğmen Mustafa Şahin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. 30 Ağustos Zaferi’nin önemine vurgu yapan Asteğmen Şahin, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de, kazandığımız büyük zaferin 100’üncü yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı yıl 100 önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır” dedi.

ATATÜRK VE ARKADAŞLARI AYDINLIĞA GİDEN YOLU AÇTI

1900’lü yılların başlarında Anadolu’nun işgal edildiğini hatırlatan Asteğmen Şahin, “İşgal güçleri, girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza ve çocuklarımıza dünyada eşine rastlanır işkence zulüm bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya istiklal, ya ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır” diye konuştu.

ATATÜRK İLKELERİ TSK’YA REHBER OLMAYA DEVAM EDECEK

30 Ağustos Zaferi Türk Ordusu’na “Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edildiğini de dile getiren

Asteğmen Şahin, “Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.

Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir” sözlerini kullandı.

Atatürk Anıtı’nın önündeki törenin ardından, Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve Garnizon Komutanıyla birlikte tebrikleri kabul etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu