Altınözü, Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne üye oldu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Belediye Meclisi, merkezi Konya’da bulunan; Türkiye dahil 14 ülkeden 201 üye belediyeye sahip Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nin üyelik davetini oy birliğiyle kabul etti

Altınözü Belediyesi 2022 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı başkanlığında gerçekleşen toplantıda önemli bir karar alındı. Altınözü, meclis kararıyla Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne üye oldu.

Yapılan yoklamanın ardından,  bir önceki toplantıya ait toplantı tutanak özetinin okundu daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündemin ilk maddesinde Altınözü Belediyesi’nin Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine üyelik davetiyle ilgili teklif görüşüldü. Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğinin kurulması amacıyla; Azerbaycan, Afganistan, Bosna Hersek, Filistin, Irak, Kenya, Sudan, Tacikistan ve Ukrayna’dan uluslararası katılımcılar ile düzenlenen Tarım Zirvesinde ortak bir karar alındı. Ardından

Türkiye’den kurucu 13 Büyükşehir Belediyesinin bir araya gelmesi ve 24 Haziran 2019 tarihli ve 1178 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile genel merkezi tarım üretiminde önemli bir konumda olan Konya’da Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği resmen kurulmuş oldu.

BAŞKAN SARI BİRLİĞİN AMACINI ANLATTI

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, birliğin amacının; dünyamızda tarımın yaygın olarak yapıldığı yerlerde mevcut olan tecrübe ve bilgi birikimini dikkate alarak, etkileşim, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi, görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak, ekonomik ve teknik alanlarda işbirliğini geliştirmek olduğunu belirtti.  Bu çerçevede Altınözü Belediyesi’nde değerlendirilmek üzere meclise sunulan bu davet oy birliğiyle kabul edildi ve Altınözü Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine üye oldu.

Gerçekleşen toplantıda ayrıca Altınözü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Evsel Katı Atık Ücret tarife raporu da meclise sunuldu.

Toplantı bitiminde katılımlarından dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, alınan kararların ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu