Akademisyenlerden maske uyarısı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, Covıd-19 olgularında ciddi düzeyde artış gözlendiğini bildirdi ve vatandaşlara önerilerde bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı’nın yönetiminde olduğu Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER), COVID-19 olgularında ciddi düzeyde artış gözlendiğini bildirerek, ölüm oranlarının düşük olduğunu ancak, bu durumun hafife alınmamasının gerekliliği vurgulandı.

KAPALI ALANLARDA, MASKE KULLANILMALIDIR

Olası daha ağır etkilerin önlenmesi için, sonbahardan önce yapılması gerekenlere ilişkin açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, “Toplumda pandeminin devam ettiği ve riskin yeniden artış eğiliminde olduğu konusunda farkındalık artırılmalıdır. Kapalı alanlarda, özellikle kalabalık ortak alanlarda maske kullanılmalıdır. Toplu taşıma araçlarında, şehirlerarası ulaşımda maske kullanımı zorunlu olmalıdır. Gerektiğinde, esnek ve uzaktan çalışma seçenekleri yeniden uygulanmaya başlanmalıdır. Ziyaret, kutlama, ibadet vb. toplu etkinliklerde açık alanlar tercih edilmeli, kapalı alanlarda ise ortam etkili ve sürekli olarak havalandırılmalıdır. Aşı programı yeniden hızlandırılmalı, aşısız ve eksik aşılı olanların en az 3 doz aşı olması sağlanmalıdır” diye belirtildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu