AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEŞHİS VE TEDAVİ HİZMETLERİNE ZOR ŞARTLARDA BİLE DEVAM EDİYORUZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Hizmet Ağımıza BİR OTOBÜS DAHA KATILDI..

Depremin ikinci gününden itibaren halkımızın acil ağız ve diş sağlığı tedavisi için Sağlık Bakanlığı, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Büyükşehir Belediyeleri ve DİŞSİAD dayanışma içinde hizmet vermektedir.
TDB tarafından deprem bölgesinde ağız ve diş sağlığı hizmeti ihtiyacı olan iller Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş olarak belirlenmiştir. Bu sebeple mobil ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan toplam 11 ünit içeren 4 Konteyner (2 adet Hatay, 1 adet Kahramanmaraş ve 1 adet Adıyaman) ve 2 otobüs (Hatay) bölgeye sevk edilmiştir. Mesleğinde en az 3 yıl tecrübeli hekimlerin 1’er haftalık dönüşümlerle 3 ay hizmet verilecek şekilde planlama yapılmıştır.
11 meslektaşımızı kaybettiğimiz Hatay ilimizde Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde ne kamuda ne de muayenehanelerde ağız ve diş sağlığı tedavi hizmeti verilememektedir. Diğer ilçelerimizde ise kamuda ve muayenehaneler halkımıza hizmet verilmeye devam edilmektedir.
Halkımızın acil diş tedavisine kolay erişebilmesi için Sümerler Mahallesi’nden sonra dün de Sağlık Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Dişhekimleri Odası’nın işbirliği ile hazırlanan hareketli otobüs Orhanlı (Çevre yolu) Çadır kentinde diş tedavi hizmetlerine başlamıştır.
Sayılarını her gün arttıracağımız ve tüm ilçelere yayacağımız konteyner ve hareketli otobüsler ile tüm halkımız ücretsiz acil hizmet alabilecektir. Katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara Hatay Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz.

DAYANIŞMA YAŞATIR.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu