AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEŞHİS VE TEDAVİ HİZMETLERİ VERMEYE DEVAM EDİLİYOR…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmişti. Depremden en çok zarar gören il Hatay olmuştur. Yaşanan deprem felaketinde binlerce vatandaşımızı ve 11 meslektaşımızı kaybettik.
Deprem gününden bu yana Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Dişhekimi Nebil SEYFETTİN  ve Yönetim Kurulu Üyeleri canla başla, dur durak bilmeden halkımızın acil ağız ve diş sağlığı tedavisi hizmeti alabilmeleri için gereken çalışmaları yapmış, yapmaya da devam etmektedir. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından deprem bölgesinde ağız ve diş sağlığı hizmeti ihtiyacı olan iller Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş olarak belirlenmiştir. Bu sebeple mobil ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan toplam 11 ünit içeren 4 Konteyner (2 adet Hatay, 1 adet Kahramanmaraş ve 1 adet Adıyaman) ve 2 otobüs (Hatay) bölgeye sevk edilmiştir.
Halkımızın acil diş tedavisine kolay erişebilmesi için 10 Şubat Cuma günü Hatay  Dişhekimleri Odamızın koordinasyonuyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Dişhekimleri Odası’nın işbirliği ile Orhangazi Gemisi ve Osmangazi Gemisi olmak üzere 2 adet İDO Gemisi İskenderun Limanı’na gönderildi. 18 Şubat Cumartesi gününden bugüne,  Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Dişhekimleri Odası’nın işbirliği ile hazırlanan hareketli otobüs Sümerler Mahallesi’nde (Doğuş Okulları civarında) ACİL VAKALI vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bununla birlikte 27 Şubat Pazartesi günü Sağlık Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Dişhekimleri Odası’nın işbirliği ile hazırlanan 1 adet mobil otobüs ve 1 adet mobil minibüs Antakya’ da Orhanlı Mahallesi Çevre Yolu’nda Kocaeli Büyükşehir Belesiyesi Çadır Kentinde vatandaşlara ücretsiz olarak diş tedavisi hizmeti vermeye devam etmektedir.
06 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN ACİL VAKALI TÜM VATANDAŞLARIMIZ İÇİN “MOBİL AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ SUNUMU” GERÇEKLEŞTİRİLECEK.
Defne İlçesi Atatürk Stadı’na kurulan İtalyan Hastanesi yerleşkesinin hemen yanına, gönüllü dişhekimlerimizin haftasonları dahil 06 Mart 2023 Pazartesi gününden itibaren ACİL VAKALI tüm vatandaşlarımıza hizmet verilebileceği Türk Dişhekimleri Birliği ve Hatay Dişhekimleri Odası’ nın işbirliği ile 2 Ünitlü bir konteyner kurulumu sağlanmıştır. Ayrıca Antakya Primemall Alışveriş Merkezi karşısında kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çadır Kentine yine 2 Ünitli bir konteyner kurulumu sağlanmıştır. Halkımızın acil diş teşhis ve tedavisi hizmetine ulaşabilmesi için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı harcamaya devem edeceğiz.
Ayrıca bileşeni olduğumuz Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) depremin 2. günü bir araya gelerek kriz merkezi oluşturmuş, halkımıza ivedilikle; temel ihtiyaçları olan ilaç, çadır, soba, giyim, gıda, temizlik malzemesi, hijyen ürünleri teminini sağlayarak ulaştırılmasını organize etmiştir. Bu çalışmalar olanca hızıyla devem etmektedir.

Kamuoyuna sunarız.  Saygılarımızla

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu