50 Yıllık Geçmişi Olan Akıncılar Fırınından Kalitesi Hiç Değişmeyen Bir Lezzet: “ Antakya Simidi “

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

1970’li yıllardan itibaren General Şükrü Kanatlı Mahallesinde hizmet veren Akıncılar Fırını Lezzeti  ve Boyutu  ile diğer simitlerden farklı olan Antakya Simidi konusunda her daim tercih edilen adres olmaya devam ediyor. Günün her saatinde yanında kimyon ve tuz karışımı ile  tüketilebilen bu eşsiz lezzet 39 yıllık tecrübeye sahip olan Fırın Ustası  İbrahim  Eldem tarafından pişiriliyor.Hijyen konusunda asla taviz vermeyen İbrahim Usta günün ilk saatlerinde pişirdiği simitleri kısa sürede tüketiyor.

Oldukça eski bir geçmişi olan Akıncılar Fırınında Antakya Simidi ve yöresel lezzetleri en leziz halleri ile pişirebilmek adına ağabeyi Yılmaz Eldem ile birlikte var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden İbrahim Usta yaptığı açıklamasında:” Bugün size şehrimizin ünü dünyanın her bir köşesine yayılmış olan Antakya Simidinden bahsetmek işitiyorum.

Bazılarının  sabah kahvaltılarında vazgeçilmezi ,Bazılarının da  akşam 5 çaylarının olmazsa olmazı ama genel olarak günün her saatinde tüketilebilen bu lezzet yaklaşık elli yıldır Akıncılar Fırını güvencesi ile müşterilerine ulaştırılıyor.Antakya Simidinin bir pişirlme kıvamı var biz onu uyguluyoruz ama bazı müşterilerimiz bizim simitler gevrek olsun dediklerinde onları da kırmamak adına biraz daha pişirim süremizi uzatarak gevrek halleri ile sunuyoruz. Görmüş olduğumuz  yoğun ilgi karşısında simit kapasitemizi  günden güne arttırıyoruz. Hijyenik ortamda hazırlanan simit hamurumuza susam ekleyerek taş fırında pişirdiğimiz simitlerimizin çoğunu fırına gelen vatandaşlarımız almaktadır.Un fiyatlarının yükselmesine rağmen gramajları aynı olan simitlerimiz uzun zamandır aynı fiyatlar ile satmaya devam ediyoruz.Günün ilk saatleri ve öğleden sonra fırınımızda simitlerimizin sıcak sıcak bulunabileceğini belirterek, simitlerimize sofralarında yer veren herkese afiyetler olsun diyorum.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu