Büyük zaferimizin 100. yılı 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Memur Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar 30 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nim 100.yılı dplayısıyla yaptığı açıklamasında :”Ağustos, milletimizin tarih sahnesindeki kudretini, varlığını her şartta ikame ve idame ettireceğini gösteren büyük zaferlerle taçlandırılmış bir aydır. Malazgirt’ten başlayıp 30 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne kadar tarih boyunca birbirini tamamlayan zaferler, milletimizin kimliğini tüm dünyaya gösteren, cesaretiyle dosta güven veren, düşmana korku salan güç ve ilham kaynağıdır.

Gazi Mustafa Kemal komutasındaki ordumuzun 30 Ağustos’ta elde ettiği zafer, kahraman milletimizin istiklaline, istikbaline sahip çıkma kararlılığının sembolüdür. Tarih boyunca inandığı değerler uğruna her zaman varlığını ortaya koyan, hür iradesine hiç kimsenin zincir vuramadığı istiklal aşkıyla her zorluktan büyük zaferler çıkarmasını bilen milletimiz, bu karakteriyle tarih boyunca kimseye boyun eğmemiş, zamanla taktik ve strateji değiştiren işgalci emperyalizme karşı özgürlük mücadelesinde asla tereddüt etmemiştir.

Yüzyıl önce vatanımızı işgal etmeye yönelenlerin, yüzyıl sonra bugün yeni silah, taktik, yöntem ve zihniyetle istiklal ve istikbalimize darbe vurmak isteyen aynı güçler olması tesadüf değildir. Binyıldır imkânsızlıklara göğüs gererek hür ve özgür yaşamayı başarmış milletimiz bugün de tahdit ve tehditleri, kumpas ve komploları boşa çıkaracak, iradesini teslim etmeyecektir.

Bilim ve teknolojinin etkisiyle değişen dünyada biz ve çocuklarımız atalarımızın kanlarını, canlarını vererek bize emanet bıraktıkları bu vatanı, medeniyetler yarışında en ileri noktaya taşımayı mukaddes sorumluluğumuz olarak addediyoruz. Bu yolda kazanılacak yeni zaferlerin, çocuklarımıza vereceğimiz millî ve manevi değerlerle bezeli bir eğitimle mümkün olacağının bilincindeyiz.

Malazgirt’ten 30 Ağustos’a kadar varlığımıza yönelen tüm tehdit ve saldırıları boşa çıkaran millî kararlılık, bugün de her yönden saldıran işgalci emperyalist muhterislere izin ve imkân vermedi, ilelebet vermeyecektir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu vatanı korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve duayla yâd ediyoruz.”dedi.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu