30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ev sahipliğinde kabul töreni düzenlendi.

Hatay Valiliği bahçesinde düzenlenen törene Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Lütfi Kaşıkçı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Garnizon Komutan Vekili Albay Tarık Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taceddin Pınar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Yusuf Turan, Onur Şan, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Onur Emir, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, STK temsilcileri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Davetliler, Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından kapıda karşılandı. Konukların yerlerini almasının ardından program İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Dağdeviren yönetimindeki öğretim görevlileri ve öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile devam etti.

“100. YILINDA BÜYÜK ZAFERİ KUTLUYORUM”

Günün anlam ve önemine binaen Vali Doğan konuklara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Doğan konuşmasında, “Sayın hanımefendiler, beyefendiler, değerli konuklar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bir 30 Ağustos akşamında yine hep birlikteyiz. Büyük Zafer’in 100. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Bundan tam 100 yıl önce başlayan bir hikaye. Aslında dönemin nesline baktığımızda yüklerinin ne kadar ağır ve meşakkatli olduğunu görüyoruz. Genç yaşta olmalarına rağmen memleketin yükünü sırtlanmışlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 1911’de Trablusgarp da, 1912 Balkan Savaşlarında, 1914 Birinci Cihan Harbinde, Çanakkale’de, Sarıkamış’da, Kût’ül-Amâre’de, 3 Kıta da, 7 cephe de, 7 düvele karşı ciddi mücadeleler vermişler. Adeta ömürlerini savaş meydanlarında tüketmişler. Fakat durmamışlar, vatanlarını düşman işgalinden kurtarmak için tekrar toparlanarak Kurtuluş Savaşını başlatmışlar. Tam 100 yıl önce bugün 30 Ağustos Büyük Zafer ile düşman Akdeniz’e (Ege) dökülerek vatan işgalden kurtarılmıştır. Ömürlerinin büyük kısmını cephede geçirerek, millet için, vatan için, devlet için mücadele etmişler ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi modern, büyük, güçlü bir Türkiye’nin de temellerini atarak bize emanet etmişler. Rabbim ecdada gani gani rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bizlere düşen bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar olması, yaşamasıdır. Bunun için büyük gayret göstermemiz lazım, çok çalışmamız, çabalamamız lazım. Evlatlarımıza daha güzel bir Türkiye emanet edebilmek adına var olan bir mücadeleyi yürütüyoruz. Türkiye, bölgesinde lider bir devlet, herhangi bir konuda Türkiye’nin ne yapacağını bekleyen devletler var. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne kadar güçlü, köklü bir devlet olduğunu göstermektedir. Ben tekrar 100. yılında Büyük Zaferi kutluyorum. Bu zaferde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Mekanları cennet olsun, Rabbim onlara gani gani rahmet eylesin. Sizlere de bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum, teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum, hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

Oldukça güzel anlara sahne olan kabul töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından, Vali Doğan’ın konuklarını tek tek tokalaşarak uğurlaması ile son buldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu