MAÇ ÖNÜ GAZİANTEP FK -ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

-Süper ligin 28.haftasında A.Hatayspor Pazartesi günü Saat 20.00’da Gaziantep Fk ile karşılaşacak.
-A.Hatayspor geçen maçta Y.Malatyaspor’u çokta iyi oynamasada rahat bir oyunla 5-2 mağlup etmişti. Takımımız 13 galibiyet,11 mağlubiyet ve 3 beraberlik ile topladığı 42 puanla 8.sırada yer alıyor. A.Hatayspor 42 gol atıp 43 gol yedi . Takımımız dış sahada 14 maçta 5 galibiyet,1 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Gaziantep Fk ise 10 galibiyet,6 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. 34 gol atarken, kalesinde 37 gol gördü ve 36 puanla 11.sırada yer aldı. Rakibimiz iç sahada 9 galibiyet,3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Gaziantep Fk geçen maç Altay’a 3-2 mağlup oldu. Sezonun ilk maçında rakibimizi 2-1 mağlup etmiştik.
– Deplasmanda yine zor bir maça çıkacağız.Rakibimiz istikrasız sonuçlar alsa da sahasında çok başarılı bir ekip. İç sahada sadece 1 kez yenildiler. Ancak son 5 haftalık periyotta 1 kez kazanabildiler ve en son hafta içi kupada Alanyaspora elendiler.Şunu söylemek gerekirse kaybettiği maçlarda dahi iyi futbol ortaya koydular. Maçları çoğunlukla yakın skorla bitti.Özellikle deplasmanda ki kötü performansları onları ligde istedikleri yere taşıyamadı. Son maçlardaki puan kayıplarından dolayı bizim maça da çok ciddi hazırlandıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kadro olarak ligin iyi takımlarından olan Gaziantep Fk hiç şüphe yok ki bizim maçta alacakları galibiyetle üst sıralara tırmanmak isteyeceklerdir. Bu anlamda zor maç olacağı kesin. Gaziantep Fk ‘yi Erol Bulut çalıştırıyor. Erol hoca genel anlamda disiplinli, pozitif futbol oynatan, pas oyununa dayalı bir anlayışa sahip. Muhammet Demir, Alexandru Maxim, Recep Niyaz,Angelo Sagal,Börven, João Figueiredo gibi Ligin kaliteli ayaklarına sahip olmalarına rağmen gol yollarında yeterince iyi değiller. Yedikleri gol sayısı itibariyle de ligin orta sırada yer alan takımlarından. Ligin başında daha üst sıralarda yer alacağına inandığım ekiplerden biriydi. Deplasman karnelerinin kötü olması daha üst sıralarda olmalarını engelledi. Bizim maçı çıkış maçı olarak görüp yüksek tempoda mücadele edeceklerini ve kazanmak için sahaya çıkacaklarını düşünüyorum. Bizim maçta açık futbol oynayacaklardır. Geride kalan maçlarda bitiricilik noktasında sıkıntı yaşasalar da çok iyi oyunculara sahipler ve bu oyuncular her an tehlike yaşatabilir.Kadrolarında ligin tecrübeli isimleri olan Muhammet Demir, Maxim ,Recep Niyaz ve Sagal gibi oyuncular bize her an sorun çıkartabilir. Yukarıda saydığımız oyunculara özellikle sağ kanatta oynayan Sagal,Forvetler João Figueiredo ve Maxim’e çok dikkat etmemiz gerekir. Bu oyunculara boş alanlar bırakırsak çok çabuk pozisyona girerler. Savunmamız bu oyunculara ekstra önlem almalı. Savunmada Coulker ve Tosca iyi işler çıkarıyorlar. Kalede Güven ligin iyi kalecilerinden. Savunmayı aşmamız biraz zor olacak gibi. Yine de rakibin açık futbol oynayacağını düşünürsek bu maçta da fazlaca pozisyona girebiliriz.
-A.Hatayspor, geçen maçta Y.Malatyaspor maçında çok rahat bir oyunla farklı bir galibiyet almıştı. Üstelik stoperlerimizin olmadığı bir maçı kazanmak çok önemliydi. EL Kaabi gittikçe formunu yükseltiyor. Ceza sahasında gerçekten etkili bir oyuncu. Son vuruş becerisi üst düzeyde. Bu maçta orta sahamıza çok iş düşecek. Benzia orta sahamıza kalite getirdi. Attığı paslar akıl dolu. Fizik kondisyon olarak biraz daha yukarılara çıkarsa bize çok maç kazandırır. İlk yarı maçlarına göre performansımız düşük olsa da iyi motive olduğumuzda yenemeyeceğimiz takım yok.2. sırada bulunan Konyaspor ile aramızda 7 puan var.Alacağımız üst üste galibiyetler ile bizi ilk üç ve ya ilk dördün içine atar. Biz ne olursa olsun oyun anlayışımızdan taviz vermeden lige devam etmeliyiz. Zaten bu mütevazi kadroyla buralarda,bu seviyelerde olmak büyük başarı. Ligin ilk yarısındaki doğru işleri yapmaya devam etmeliyiz. Rakip bu maçta Riberio, Lobjanidze, El Kaabi, Benzia ve Diouf’a önlem alacaktır. Burada Riberio,Benzia,Onur ve beklerimize oyunu açmamız için çok iş düşecek.Özellikle kaptığımız toplarla geçiş hücumlarını etkili kullanırsak bu maçtan da galibiyetle ayrılırız. Bu maçtaki en büyük eksiğimiz yine Fatih ve Burak olacak. Yine de Ömer hoca eksiklere rağmen takımı en iyi şekilde maça hazırlayacaktır.
-A.Hatayspor’da şu an için Burak sakat. Kamil Ahmet ve Fatih cezalı.
– Gaziantep Fk’de cezalı oyuncu bulunmuyor. Şu an için İbrahim Pehlivan, Mendyl, Stankovski, Kitsiou, Muhammet Demir se sakatlığı bulunuyor.
– A.Hatayspor maça iyi konsantre olursa bu maçtan puan ya da puanlarla ayrılacaktır. Ligde son 5 maçtır istediği sonuçları alamayan Gaziantep Fk’de mutlak 3 puan hesabı içinde olacaktır. Her anlamda denk iki takım. Rakip bize göre daha stresli sahaya çıkacak. Rakibimiz bu zor maçta kendi oyununu bize kabul ettirmeye çalışacaktır. Bu anlamda fazla risk alacaktır. Rakip ne olursa olsun son dakikaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini düşünürsek zor maç olacağı kesin. Takımımız sabırlı oynayıp iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse deplasmanda istediği sonucu alır. Bu zor deplasmanda alınacak 1 puan kötü olmaz.Pazartesi günü temposu yüksek, pozisyonu fazla,keyifli, ve Atakaş Hatayspor’umuzun en azından mağlup olmayacağı bir müsabaka bekliyorum.
Skor tahminim A.Hatayspor 2 – Gaziantep Fk 2

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu