2022 Yılı Hac Semineri Yapıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İl Müftülüğü  tarafından, 2022 Yılında İlimizden Hacca gitmek üzere kaydını yaptıran vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla seminer programı düzenlendi. Müftülük Konferans salonunda 31 Mayıs 2022 Salı günü Antakya Nakip Camii İmam-Hatibi Musa Esatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer 01 Haziran 2022 Çarşamba günü sona erdi.

Seminer; Antakya ve Defne İlçeleri  sınırlarında ikamet eden Diyanet İşleri Başkanlığı ile  ve Acentelerle hacca gidecek hacı adayları başta olmak üzere, gerek ilimiz genelinde gerekse farklı şehirlerden Hac kaydı yaptıran tüm vatandaşlarımız ile yakınlarının katılımına açık olarak gerçekleştirildi.

Seminere; İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcıları Murat Akçay ile Abdullah Sertoğullarından, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Memiş Kellataş ile Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Bulanık katıldı.

Haccın Önemine Vurgu

İl Müftüsü Bilgili seminerde; hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenler, haccın mahiyeti, maddi ve manevi hazırlık boyutunu, haccın önemini, ahkamı ve esrarı büyük olan bu yolculuğun diğer yolculuklardan farklı olduğunu ve bu yüzden hacı adaylarının baştan sona kadar niyetlerini sağlam tutmaları gerektiğini ifade etti.

Haccın Menasîkleri Anlatıldı

İl Müftü Yardımcıları  Murat Akçay ile Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Memiş Kellataş tarafından; hacıların maddi ve manevi açıdan nasıl hazırlanması gerektiği hususundan başlayarak, umrenin yapılışı, temettu haccı, Mekke ve Medine ziyaret yerleri, Peygamber Efendimiz’i ziyaret adabı gibi konuların sunumu ile program devam etti.

Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ile İbadet Bilinci ve Hac İbadeti Anlatıldı

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sertoğullarından tarafından; hacıların ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci ile ibadet bilinci oluşturulması gerektiği ve Hac İbadeti genel hatları konularında sunum ile program devam etti.

Bayan Hacı Adayları Unutulmadı

Bayan hacı adaylarına Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Bulanık, hanımlara özel durumları anlattı. Heyecanları bir kat daha artan hacı adayları birbiriyle tanışıp, kaynaştılar.

Seminerin son bölümünde, Hatay Sağlık Müdürlüğü tarafından hacı adaylarına bölgeyle ilgili sağlık bilgileri verildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu