2014’ten bu yana meclise gelen dosyaların yüzde 99’una evet dedik!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CHP’li başkanların görev yaptığı Hatay, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ büyükşehir belediyelerinin AKP’li grup başkan vekilleri, Hatay’da bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonunda 11 grup başkanvekilinden ortak bir açıklama yapıldı. Ev sahibi olarak ortak açıklamayı basın mensuplarıyla paylaşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan,  Hatay’da 2014 yılından bu yana meclise getirilen dosyaların yüzde 99’una AK Parti olarak evet dediklerini hatırlattı. HBB yönetimini beceriksizlikle suçlayan Altan, “2014 yılından bu yana CHP tarafından yönetilen Hatayımız, beceriksiz bu zihniyet yüzünden, büyükşehir olmanın avantajın, hak ettiği ölçüde kullanamamıştır. İlçelerimizde yapılması gereken altyapı çalışmalarının yapılmadığı ve hatta her geçen gün daha da geriye gittiği hepimizin malumudur.

TOZ, ÇUKUR, ÇAMUR!

Yolların toz, çukur ve çamurdan gidilemediği, atık suların sokaklara taşarak çevre felaketlerine davetiye çıkardığı Hatay’da, Büyükşehir belediyeciliği alarm vermektedir. Ne yazıktır ki mevcut yönetim bu sese hala kulak tıkamaktadır. 2014 yılından bu yana meclise getirilen dosyaların yüzde 99’una AK Parti olarak evet dedik.

‘Teleferik yapacağım ama beni mecliste engelliyorlar’ dediğiniz projenin 100 milyon TL tutarındaki kredi talebinizi meclisten geçirmedik mi? O halde teleferik neden hala hizmete sunulamadı. Bunun beceriksizlikten başka açıklaması var mıdır?

EXPO İÇİN 100 MİLYON DOLAR BORÇLANMA BU MECLİSTEN GEÇMEDİ Mİ?

EXPO 2021 için 100 milyon dolar borçlanma yetkisi yine bu meclisten geçmedi mi? Aldığınız ve harcadığınız milyonlarca lirayı Hatay’ın gelişimi için bir fırsata çeviremediniz. EXPO’daki başarısızlığınızı şov, reklam ve konserlere milyonlarca lira ödeyerek kapatmaya çalıştınız. Dünya EXPO’ları; düzenlendikleri kentleri köklü bir şekilde değiştirdikleri gibi, bu kentlere görkemli anıtsal yapılar da kazandırmışlardır. Peki, bilinmez bir denkleme dönüşen EXPO 2021 sonucunda CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi şehrimize ne kazandırdı” diye sordu.

HATSU İFLASINI İLAN ETMİŞTİR

Açıklamasının devamında HATSU’yu eleştiren Altan, “Devlet Su İşleri, Hatay’a son 20 yılda 5 Milyar 287 Milyon TL değerinde 117 tesis inşa etmesine rağmen; suyu yönetemeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ tüm ilçeleri ile suya muhtaç etmiştir. HATSU meclis oturumunda “Bunu söylemek çok acı ama biz şu anda elektrik faturamızı ödeyemiyoruz’ diyen HATSU genel müdürü. HATSU’nun iflasını, ilan etmiştir” diye konuştu.

SURİYELİLER EVLERİNE DÖNECEK

Suriyelilerin evine döneceğini ifade eden Altan, “İşler çıkmaza girdiğinde, gündem değiştirmek istendiğinde Suriyeliler meselesi temcit pilavı gibi halkımızın önüne sürülmektedir. Milletimiz bilmelidir ki, Suriyeli misafirlerimiz huzur içinde vatanlarına dönecektir ve hatta dönmeye başlamışlardır. Ancak onları bahane eden CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi, akmayan sular, gidilmeyen yollar ve yapılmayan hizmetlerle anılmaya devam edecektir” dedi.

HBB’NİN GELİRİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ARASINDA 8’İNCİ SIRADA

HBB’nin son dönemde gerçekleşen bütçesinin yüzde 96’sının merkezi bütçeden geldiğini aktaran Altan, “Hatay Büyükşehir Belediyesinin son dönemde gerçekleşen bütçesinin yüzde 96 ‘sı merkezi bütçeden gelmiştir. Hükümetin verdiği destekle Hatay Büyükşehir Belediyesinin geliri, Büyükşehir Belediyeleri arasında 8. sıraya yükselmiştir. Hatay Büyükşehir Belediyesi bu gelirle hangi hizmeti gerçekleştirmiştir; sormak lazım. Hal böyleyken, Hatay’da, şehrin gerçek ihtiyaç ve beklentilerinden uzak, idari ve mali disiplinden yoksun, kaynaklarımızı heba eden. Şeffaflığın olmadığı bir yönetimle karşı karşıyayız.  Yönettiğiniz şehirlerde belediye meclislerine herhangi bir proje getirdiniz de AK Parti Meclis Grupları olarak hayır mı dedik? Ya da merkezi idareden gelen kaynaklarda tek bir kuruşunuz eksik mi geldi? Tabi ki hayır” değerlendirmesini yaptı.

Altan, açıklamasının sonunda kendilerine verilen meşru muhalefet sorumluluğunu, Türkiye için en faydalı şekilde kullanmaya devam ederek yapılmayan her işin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu