“18 Yolları Açan Kadınlar” Belgeseli İzleyici İle Buluştu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kadın Adayları Destekleme Derneği(KA-DER) tarafından gösterime hazırlanan, yönetmenliğini Gazeteci-Yazar Barış İnce’nin üstlendiği, Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinin hak mücadelesinin ele alındığı, ’18, Yolları Açan Kadınlar’ adlı belgesel Hatay’da izleyiciler ile buluştu. Kadın Adayları Destekleme Derneği  Üyesi Nidal Özdemir’in organizasyonu ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin,CHP Hatay Kadın Kolları Başkanı Av.Filiz Haksöz, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın,HBB  Basın Yayın Daire Başkanı Nida Yılmaz, BBP eski İl Başkanı Nevin Zeytineli , Iyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Servet Hali,  Deva Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, CHP Milletvekili Aday Adayı Av.Meryem Karaçay, CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Mv. Aday Adayı Yüksel Berber, Siyasi Partilerin Temsilcileri, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği  Üyesi ve aynı zamanda Hatay Üreten Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Nidal Özdemir yaptığı konuşmasında:”Sayın vekilim,Sayın baro Başkanım,Sayın belediye başkan yardımcılarımız, Sayın genel müd yrd, Tüm Siyasi Siyasi parti temsilcilerimiz, Sayın banka müdürlerimiz, Sayın meslek odaları temsilcilerimiz, Sayın belediye meclis üyelerimiz, Sayın Sivil toplum kuruluşu Dernek başkanlarımız,çok değerli katılımcılarımız,basınımızın güzide temsilcileri….hepiniz Kadın Adayları Destekleme Derneğinin 18 yolları açan kadınlar belgesel film gösterimine hoş geldiniz. Varlığınız çok değerli bizlere güç kattınız.

Dünya nüfusunun yarısını kadınlar oluşturmaktadır. Buna rağmen kadınlar, dünya tarihini ve günlük hayatı geçmişten bugüne şekillendiren süreçlerden dışlanmışlardır. Eğer kadınlar olarak, kendimiz ve çocuklarımız için daha iyi bir dünya yaratmak istiyorsak bu süreçlerde kadınların daha önemli roller üstlenmesi gerektiğini görmek durumdayız. Çünkü ancak kadınların liderliğini üstlendiği bir hareket, herkes için ‘’özgürlük’’, ‘’eşitlik’’, ‘’adalet’’, ‘’bolluk’’, ve ‘’barış’’ gibi ideallere ulaşmayı sağlayacaktır.

Bu gün bir aradayız. Toplumsal hayat içindeki her düzeyde(evde, okulda, işte, siyasette, vb…) kadınların katılımını arttırmaya, karar verme mekanizmalarında yer almasını sağlamaya ve kişisel liderliğini keşfetmesine özellikle cesaretlendirmek ve yalnız olmadıklarını birlikte daha güçlü olabileceğimizi hissettirmektir. Her partiden her renkten her düşünceden kadınların her alanda olduğu gibi siyasettede varlığı çok değerli. Bu amaç için çalışan biz kadınların en büyük hedefi, dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kadınların ve erkeklerin eşit olduğu bir toplumu yaratmaktır.

Siyasette kadın temsilinin önemini ve kadın mücadelesinin ülkemizdeki köklerini anlamak açısından önemli bir belge niteliğinde olan…

Bu belgeseli bizlerle buluşturan Ka-Der Başkanı Nuray Karaoğlu ve genel merkez yönetim kurulu üyesi Azime Kocacık ve ekip arkadaşlarına ilk Doğu Akdeniz kurucusu Ayfer Köni, Eski temsilci Feray Özyazgan,Adana şube başkanı Zuhal Özbelli, Ka Der Doğu Akdeniz Bölge Temsilcimiz Ayşe Tayakısı ve ekip arkadaşlarına ev sahipliğimizi yapan HBŞBB Doç. Dr.Lütfü Savaş ve ekip arkadaşlarına, çalışan teknik ekibe ve siz değerli katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.”dedi.

“18 Yolları Açan Kadınlar” Belgeselini çok beğendiklerini ifade eden konuklar belgeseli gösterime hazırlayan Kadın Adayları Destekleme Derneği Başkanı Nuray Karaoğlu’na, Yönetmen Gazeteci-Yazar Barış İnce’ye ve bu başarılı belgeseli Hatay’lı izleyiciler ile buluşturan Kadın Adayları Destekleme Derneği  Üyesi  Nidal Özdemir’e teşekkür ettiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu