14 MAYIS SEÇİMİ TEK ADAM İLE ORTAK AKIL ARASINDA OLACAK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, Hassa’da muhtarlarla buluştu.

Çalışkan burada yaptığı konuşmada Hatay’ın her dönem dışlanan bir il olduğunu dile getirdi. Çalışkan ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin tek adam ile ortak akıl arasında bir referandum olacağını da söyledi.

Muhtarlar buluşmasında Hatay’daki devlet yatırımlarına değinen çalışkan, 1974 yılından bugüne Hatay’da hiçbir yatırımın olmadığını 14 Mayıs sonrası o yatırımların yeniden Hatay’a geleceğini sözlerine ekledi.

Çalışkan konuşmasında, “Bu seçim Türkiye’nin alışık olmadığı bir seçim. Bugüne kadar koalisyonlar seçim sonrası oluşuyordu. 15 Temmuz sonrası Anayasa değişti. Başkanlık sistemi oluştu ve iki bloklu duruma dönüldü.

6’lı Masa 2017 yılında başladı. Biz Saadet Partisi olarak Cumhurbaşkanını halk seçsin ama sınırsız yetki almasın dedik. O günden beri hep birlikte çalışıyoruz.

Biz 5 yıldır Millet İttifakı olarak ilkesel bazlı çalışmalar yürüttük. 2 yıldır liderler bir araya geldi. Çalışmalar yürütüldü, hükümet politikası oluşturuldu. Yol haritası belirlendikten sonra Adayımızı belirledik. İnşallah Millet İttifakı seçimlerden sonra iktidara gelecek.” İfadelerini kullandı.

1974 RUHU YENİDEN DOĞACAK

6’lı Masa ülkenin geleceği için yararlı olacağını savunan Çalışkan, “Ülke bazlı çalışmalarımız var. Biz bu seçimde aslında biraz referandum yapacağız. Tek Adam rejimi olacak, ortak akılla mı yönetilecek seçimi olacak. 6’lı masa toplumun bütün renklerini bir araya getiren, en solundaki ile en sağındaki partileri bir araya getiren bir masa.

Biz umuyoruz ki 1974’teki gibi o dönem yeniden yaşanacak. O dönemin ağır sanayi hamleleri yeniden gerçekleşecek. 1974 ruhu yeniden doğacak. 14 Mayıs sonrası bunların hepsini Millet İttifakı olarak biz yapacağız.

Hatay en son kamu yatırımını 1974’te görmüştü. Hatay dışlanmış bir il. O günden beri Hatay’ımıza bir yatırım gelmedi. Depremi yaşadıktan sonra bile yardımların en son ulaştığı yer Hatay oldu.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu