%25 ZAMMI KABUL ETMİYORUZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Büro Memur-Sen Hatay Şube Başkanı Özkan Arslan, %25 oranındaki zammın kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattığını ifade ederek yüzde 25 oranında yapılan zammı kabul etmediklerini söyledi.
Kamu görevlileri için yeterli değildir ve beklentileri karşılamaktan uzaktır diyen Arslan, yaptığı açıklamada “Türkiye’de çalışanların asgari ücret kriter alınarak maaş verilmesi çok hatalı ve yanlış bir düşüncedir asgari ücretin belirlenmesi ve akabinde ise kamu çalışanlarına maaş zamlarının asgari ücrete göre belirlenmesi ve kamu çalışanlarına asgari ücret düzeyinde maaş verilmeye çalışılması kamudaki çalışma barışına zarar vereceği bilinmeli bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Kamu çalışanların almış olduğu sorumluluk ile işçinin almış olduğu sorumluluk bir değildir. Kamu çalışanı yapmış olduğu işlemlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanmaktadır.
O zaman aynı maaş olmaları ne kadar doğrudur Tabi ki asgari ücretli çalışan işçilerimiz hepimizin göz bebeğidir ekonominin çarkında önemli bir taştır ama kamu kuruluşlarına personel alınırken öğrenim düzeyine göre KPSS sınavına giren belli bir başarı gösteren kişiler ataması yapılarak memur olmakta ve bu ataması yapılan kamu çalışanın maaşı ile işçinin aldığı ücrete ek olarak giysi yardımı, yol yardımı ve yemek yardımı ile işçi maaşının altında kalmakta bu da kamu çalışanları arasında huzursuzluk yaratmaktadır.
Ayrıca ülkemizde yaşayan enflasyon Tüik verileri ile yaşanılan veya hissedilen enflasyon arasındaki fark fazla olması sebeple maaş zamlarının hissedilen enflasyon dikkate alınarak yapılması kamu çalışanları devlet arasındaki adaleti sağlamış olmakla birlikte çalışma huzuru sağlamış olacaktır Fakat 03.01.2023 tarihinde Cumhurbaşkanımızın sözleşmeliye kadro şöleninde ilan etmiş olduğu memur maaşındaki %25 oranındaki zammı kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Mevcut piyasa koşullarında memurun sırtına binen yük yüzde 25’ten fazladır. Kamu görevlileri için yeterli değildir ve beklentileri karşılamaktan uzaktır. Revize edilmesi gerekmektedir.” Dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu